Koppert verbetert biologische bestrijding van spint

Koppert Biological Systems heeft het product Spidex aangepast en daarmee de bestrijding van spintmijten in kasteelten verder verbeterd.

Koppert+verbetert+biologische+bestrijding+van+spint
© Koppert Biological Systems

De nieuwe formulering van Spidex krijgt als naam Spidex Vital. Dit product bevat roofmijten in meer verschillende ontwikkelingsstadia en is daardoor volgens Koppert langer actief en effectief in een gewas. Dit zorgt voor een aanzienlijk beter bestrijdingsresultaat van spintplagen in de glastuinbouw.Vanaf half februari wordt Spidex Vital wereldwijd geïntroduceerd. In een persbericht meldt Koppert dat de nieuwe samenstelling van de biologische bestrijder ervoor zorgt dat de roofmijten een grotere populatie opbouwen. Dat gebeurt dankzij een betere eilegcapaciteit.


Betere voeding voor de roofmijten

Bij proeven van Koppert bleek dat er meer roofmijten aanwezig waren op bladeren met spint. Verder was goed zichtbaar dat de Spidex Vital-mijten daadwerkelijk predeerden. Productmanager Tim Bossinga van Koppert stelt dat de roofmijten in Spidex Vital ook dankzij een betere voeding een meer energieke start hebben.

'Zo hebben de vrouwtjes al genoeg energie om eieren te ontwikkelen en kunnen ze meteen na het uitzetten beginnen met eieren leggen. Voorheen moesten ze eerst in het veld op zoek naar voedsel om eieren te ontwikkelen. Nu kunnen ze meer eieren leggen in dezelfde tijd. Dat levert een groot voordeel op qua bestrijding en doeltreffendheid.'


Veranderen van kleur

De karakteristieke oranjerode kleur van Spidex-mijten levert het bewijs voor predatie. Deze kleur is afkomstig van pigmenten in de spint die bestreden wordt. Normaal zijn de roofmijten wit, maar na het eten van spint worden pigmenten opgenomen en veranderen ze van kleur. Het is volgens Koppert het bewijs dat ze hun werk doen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer