Pieter Grinwis: 'Coalitieakkoord is een uitnodiging aan de sector'

Het coalitieakkoord is volgens Tweede Kamerlid Pieter Grinwis van ChristenUnie geen blauwdruk waarin precies staat beschreven wat er de komende jaren gebeurt. 'Niet met gij zult dit en gij zult dat. Dit is een uitnodiging aan de sector. We gaan het samen doen.'

Grinwis hoopt op een frisse nieuwe start van een weliswaar vertrouwde coalitie. 'Hierin laten de coalitiepartijen zien dat ze het goede met de sector voor hebben. Ja, er zijn opgaven waar we linksom of rechtsom aan moeten voldoen. Anders zet de rechter je vroeg of laat op je plek. Wat er gebeurd is, hoeven we niet te vergeten, maar moeten we wel achter ons laten.'


De politicus van ChristenUnie is blij dat er plek is voor landschapsgrond. Dat is een nieuwe categorie grond die niet alleen natuur is of alleen landbouw, maar een soort buffer tussen landbouw en natuur zal zijn. 'Extensief boeren op grond van 80.000 euro per hectare is onmogelijk. Daar zal je de grond voor moeten afwaarderen. Dan kan je er wel een verdienmodel uithalen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer