Europese Commissie ziet af van uitbreiding jachtverbod

De Europese Commissie heeft afgezien van haar plan om een jachtverbod in te stellen op 10 procent van het landoppervlak van de Europese Unie. Dat blijkt uit de verklaringen van de commissie over klachten van de Duitse jagersvereniging DJV. Die had ook zusterorganisaties in andere EU-landen ingeschakeld.

Europese+Commissie+ziet+af+van+uitbreiding+jachtverbod
© Vidiphoto

De uitbreiding van de bestaande jachtverboden op beschermde dieren en in beschermde natuurgebieden naar doorsnee-landbouwgebieden was onderdeel van het biodiversiteitsplan en de boer-tot-bordstrategie van de commissie. Die presenteerde mei 2020 haar richtlijnen voor de uitvoering van een biodiversiteitsstrategie. Daarin werd bepaald dat strikt beschermde gebieden 10 procent van het landoppervlak van de Europese Unie uitmaken.

Het plan was om daar elke 'extractieve' activiteit te verbieden. Naast mijnbouw zou hier ook jagen en vissen onder vallen. Inmiddels hebben de DJV en vele andere organisaties met succes tegen deze aanpak geprotesteerd. Ook het Europees Parlement en een groot deel van de EU-landen uitten felle kritiek op de 'overdreven' benadering van de commissie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer