Chinese vraag naar varkensvlees blijft laag

De prijs van varkensvlees in China zit in de lift. Bij exporteurs wekte dat de hoop dat de vraag naar varkensvlees door China zou stijgen. Dat is volgens de Chinese minister van Landbouw niet het geval. China produceert zelf met 43,5 miljoen zeugen genoeg varkensvlees.

Chinese+vraag+naar+varkensvlees+blijft+laag
© Vion

De actuele prijs lag op 1 december op 2,47 euro per kilo levend gewicht, terwijl die begin oktober nog 1,47 euro per kilo was. De prijs lag in 2020 nog op 4,47 euro per kilo. De prijsstijging gaf exporteurs de hoop dat het binnenlands aanbod in China dalende was en de Chinese vraag naar varkensvlees weer zou toenemen.

De Chinese minister van Landbouw meldde onlangs voor staatsomroep CCTV dat de Chinese varkensvleesproductie in de eerste drie kwartalen van 2021 is gestegen. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar gaat het om een toename van 38 procent tot 39,2 miljoen ton varkensvlees.


Nieuwjaarsdag

China telde eind oktober dit jaar 43,5 miljoen zeugen en dat is boven het streefniveau van 41 miljoen dieren. De minister van Landbouw noemt de totale hoeveelheid varkensvlees ruim voldoende om de markt op nieuwjaarsdag voor het Lentefestival te bevoorraden.

In koelhuizen in China liggen ook nog grote hoeveelheden varkensvlees die zijn opgeslagen toen de prijzen laag waren. Die voorraden zijn nog niet vrijgegeven. De minister van Landbouw wees er verder op dat consumenten steeds vaker kiezen voor pluimvee, rund- en lamsvlees.

Het aandeel varkensvlees in de totale Chinese vleesconsumptie daalt. De minister van Landbouw waarschuwde bij CCTV vanwege de recente prijsstijging zelfs voor een te grote uitbreiding van de varkensproductie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer