Chinese varkensvleesproductie breidt verder uit

De Chinese varkensstapel is in het derde kwartaal van 2021 gegroeid. Cijfers van het Chinese ministerie van Landbouw spreken over een groei van ruim 18 procent van de varkensstapel en een stijging in het aantal zeugen van bijna 17 procent.

Chinese+varkensvleesproductie+breidt+verder+uit
© Twan Wiermans

China telt eind derde kwartaal volgens de jongste cijfers van het ministerie van Landbouw 437,64 miljoen varkens, waarvan 44,59 miljoen zeugen. In de eerste drie kwartalen van dit jaar steeg de totale Chinese vleesproductie met 22,4 procent naar 64,28 miljoen ton.

Het aandeel varkensvlees daarin steeg met 38 procent het hardst. Het aandeel schapen- en rundvlees groeide met respectievelijk 5,3 en 3,9 procent. Ook het aandeel pluimveevlees nam toe en wel met 3,8 procent. De melkproductie was 8 procent hoger. De eierproductie daarentegen daalde met 2,4 procent.


Op basis van de toegenomen binnenlandse vleesproductie van China trekken marktexperts de conclusie dat de vleesprijzen in China voorlopig op een lager niveau blijven. Het gevolg daarvan is dat er druk blijft op de prijs van vlees dat wordt geïmporteerd door China.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer