Alibaba-oprichter Jack Ma bezoekt kassenbouwer BOAL

Oprichter Jack Ma van het Chinese webwinkelconcern Alibaba heeft een bezoek gebracht aan kassenbouwer BOAL. De Chinese miljardair kwam deze week langs bij een stand van het bedrijf in het World Horti Center in het Zuid-Hollandse Naaldwijk.

Alibaba%2Doprichter+Jack+Ma+bezoekt+kassenbouwer+BOAL
© World Horti Center

Ma was volgens het bedrijf vooral geïnteresseerd in de mogelijke toepassing van kassen in Noord-China. Die regio zou een belangrijk landbouwgebied moeten worden nu China steeds meer voedsel nodig heeft om zijn bevolking te voeden. Volgens de Hongkongse krant South China Morning Post bezocht Ma verschillende bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nederland.

De krant baseert zich op ingewijden die zeiden dat Ma is geïnteresseerd in agrarische technologie. Het Engelstalige dagblad publiceerde ook een foto van Ma in een kas van een 'onderzoeksinstituut in Nederland'. Ma werd steenrijk met Alibaba, maar raakte gebrouilleerd met de Chinese regering. Hij verdween in het najaar van 2020 maandenlang van de radar, waarbij werd gespeculeerd over een arrestatie door de Chinese autoriteiten.


Beursgang afgeblazen

Beijing voert de laatste tijd de controle op grote techbedrijven uit de Volksrepubliek fors op. Een beursgang van Alibaba's financiële divisie werd vorig jaar op het laatste moment afgeblazen. Daarnaast openden toezichthouders een kartelonderzoek naar Alibaba. Ma is volgens de South China Morning Post nu vooral geïnteresseerd in kennis over technologie en landbouw in Europa.

Ma bezocht in Nederland onder andere BOAL Group die is gespecialiseerd in aluminium daksystemen voor de glastuinbouw. Hij zou 'geweldige kansen' zien voor de modernisering van de Chinese agrarische sector als kennis over landbouw uit Europa zou worden gecombineerd met technologie van Alibaba, aldus de krant. Een woordvoerder van Alibaba wilde niet ingaan op het bericht. Het bedrijf benadrukte dat Ma niet langer betrokken is bij de dagelijkse bedrijfsvoering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer