Albert Heijn verkoopt drie maanden zoete aardappelen uit Nederland

Albert Heijn verkoopt vanaf deze week zoete aardappelen van Nederlandse bodem. Volgens de supermarktketen is het dankzij innovatieve teelt- en bewaartechnieken mogelijk om drie maanden lang binnenlands product aan te bieden in het winkelschap.

Albert+Heijn+verkoopt+drie+maanden+zoete+aardappelen+uit+Nederland
© Roel Dijkstra

Dankzij het Nederlandse aanbod hoeft Albert Heijn in elk geval geen zoete aardappelen meer te importeren uit Honduras en Egypte. Twee telers in de Zuid-Hollandse Hoeksche Waard telen op zo'n 30 hectare zoete aardappelen voor Albert Heijn. Het gaat om de rassen Orleans en Bellevue.

Deze telers rooien en verwerken hun zoete aardappelen vanaf begin november en vanaf eind november ligt het product vervolgens in het winkelschap. Albert Heijn laat weten samen met telers te onderzoeken hoe zo lang mogelijk aardappelen, groente en fruit van eigen bodem kunnen worden aangeboden. Dit om de afhankelijkheid van importproducten verder te beperken. Bij veel producten is er door innovatieve teelt- en bewaartechnieken veel mogelijk.


Zwart folie

In zoete aardappelen is er veel aandacht voor de juiste bodemstructuur. De knollen groeien onder zwart folie dat gemaakt is van maiszetmeel en op natuurlijke wijze wordt afgebroken. Onder het folie loopt de temperatuur voldoende hoog op om de plant goed te laten groeien. Albert Heijn onderzoekt met de aardappeltelers ook nieuwe bewaartechnieken om de oogst langer goed te houden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer