Komkommers bij Albert Heijn komen jaarrond uit Nederland

Bij Albert Heijn zijn sinds kort het hele jaar door komkommers verkrijgbaar die in Nederland zijn geteeld. Jaarlijks verkoopt de supermarktketen zo'n 50 miljoen komkommers.

Komkommers+bij+Albert+Heijn+komen+jaarrond+uit+Nederland
© MB

Volgens Gijs Heineke, inkoper groente bij Albert Heijn, is dit mogelijk door verbeterde technieken en het bieden van afnamezekerheid aan telers. 'De komkommers van eigen bodem zijn een stuk verser. Je hebt ze twee dagen na de oogst al op je aanrecht liggen.'

De komkommer is het populairste product op de groente- en fruitafdeling. 'Komkommer is zo populair doordat bijna iedereen komkommer graag eet, graag als snack, door salade, mee naar werk, sport en (thuis)kantoor. In de wens van klanten om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente van 250 gram te halen, is komkommer een makkelijke manier', zegt Heineke.


Zo dichtbij mogelijk

Er is steeds meer behoefte aan producten van Nederlandse bodem. Albert Heijn koopt verse producten zo dichtbij mogelijk in. Melk, kaas, eieren, kip en varkensvlees komen al voor 100 procent van eigen bodem. Dit jaar komen er meer dan 40 miljoen aardappel-, groente- en fruitproducten van Nederlandse bodem bij.

Door gebruik te maken van innovatieve teelt- en bewaartechnieken, kunnen klanten nog langer genieten van producten uit Nederland. Producten van Nederlandse bodem zijn verser. Verse producten hebben een korte houdbaarheid en daarom is snelheid in de keten belangrijk.


Binnen 24 uur

Al binnen 24 uur liggen deze producten in de winkels en dat zorgt voor de lekkerste smaak. Daarom haalt Albert Heijn zoveel mogelijk verse producten uit eigen land en werkt de supermarktketen al jarenlang intensief samen met Nederlandse melkvee-, varkens- en pluimveehouders, en aardappelen-, groente- en fruittelers. Nu dus ook komkommers.

De komkommers die bij Albert Heijn in de winkel liggen, komen van vaste telers in Nederland. De supermarktketen heeft vaste afspraken gemaakt over aantallen en prijs. Dit geeft de telers zekerheid en Albert Heijn heeft voldoende komkommers voor de klanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer