Belgapom noteert alleen nog Fontane

Belgapom, de Belgische belangenorganisatie voor de aardappelhandel en verwerkende industrie, noteert vanaf dit jaar alleen nog de transacties van het aardappelras Fontane.

Belgapom+noteert+alleen+nog+Fontane
© Nieuwe Oogst

Deze notering geldt als indicatie voor de handel in fritesgeschikte aardappelen. Het besluit betekent dat Belgapom stopt met de wekelijkse noteringen van Bintje en Challenger. In een reactie verklaart directeur Christophe Vermeulen van Belgapom dat Fontane inmiddels op meer dan de helft van het Belgische aardappelareaal wordt geteeld en dat het veruit het meest verhandelde aardappelras is.

Overigens erkent Vermeulen dat niet alleen Fontane belangrijk is voor de Belgische aardappelsector. 'Voor andere relevante aardappelrassen, zoals Challenger en ook nog steeds Bintje, zullen we wekelijks commentaar geven bij de stemming op de markt. Maar de actuele marktprijzen op basis van gedane transacties worden niet meer officieel genoteerd.'


Elke vrijdagochtend

Op de eigen website publiceert Belgapom elke week op vrijdagochtend de noteringen voor fritesgeschikte aardappelen en nu ook nog de primeuraardappelen. De noteringen worden vastgesteld door een commissie met vertegenwoordigers uit de aardappelhandel en de verwerkende industrie.

Vanaf dit jaar verstrekt Belgapom ook informatie over de gemiddelde contractprijzen voor Fontane gedurende het afzetseizoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer