Brandgans+ten+noorden+van+Antwerpen+dood+door+vogelgriep
Nieuws
© Pixabay

Brandgans ten noorden van Antwerpen dood door vogelgriep

In Ekeren, ten noorden van de Belgische stad Antwerpen en enkele tientallen kilometers onder het Brabantse Ossendrecht, is een dode brandgans gevonden. De vogel bleek besmet met hoogpathogene vogelgriep H5N1.

Dat meldt de internationale diergezondheidsorganisatie OIE. De besmetting is vorige week vrijdag bevestigd. Het is hiermee het eerste geval sinds afgelopen zomer. Eind augustus werd de ziekte nog vastgesteld bij een handelsbedrijf in hobbyvogels. Daaarbij ging het om de variant H5N8.

Het gebied rond Ekeren is waterrijk, waardoor dit aantrekkelijk is voor trekkende watervogels. Zo grenst het aan de Schelde en liggen er de Ekerse Putten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer