Royal GD biedt met app regionaal inzicht in PRRS-risico

Een gratis app van Royal GD geeft varkenshouders antwoord op de vraag of er de komende weken kans op een PRRS-uitbraak is. De voorspellingen van de PRRS-radar zijn gebaseerd op verschillende factoren, zoals uitslagen van GD-laboratoriumonderzoeken, weersomstandigheden en varkensdichtheid.

Royal+GD+biedt+met+app+regionaal+inzicht+in+PRRS%2Drisico
© GD

De combinatie van laboratoriumonderzoeken, weersomstandigheden en varkensdichtheid, geeft concrete informatie over de ontwikkeling van PRRS in de regio. Het risico op een PRRS-uitbraak wordt weergegeven door middel van kleurintensiteit: hoe donkerder de kleur, hoe groter de kans op een uitbraak.

De app geeft een waarschuwingsmelding wanneer het risico op een uitbraak verhoogd is. Die houdt varkenshouders en dierenartsen scherp en biedt de mogelijkheid om met preventieve maatregelen PRRS aan te pakken en daarmee de diergezondheid nog verder te verbeteren.

Advies op maat

PRRS is een lastig virus, maar niet onmogelijk om te bestrijden. Met maatwerk is het virus goed aan te pakken. Naast de PRRS-radar biedt GD varkenshouders daarom ook een PRRS-scan aan. Hiermee krijgen varkenshouders, door op regelmatige basis monsters te laten onderzoeken, inzicht in de PRRS-status van hun bedrijf.

Dit inzicht wordt gekoppeld aan een maatadvies over mogelijkheden om de status te verbeteren, bijvoorbeeld door maatregelen op het gebied van externe of interne biosecurity. De PRRS-radar app is vanaf 11 november te downloaden via de App Store en Google Play. Voor meer informatie kijk op: gddiergezondheid.nl/prrs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer