Prinses Beatrix viert jubileum NCB in Gemert

Prinses Beatrix, beschermvrouwe van de NCB, is woensdag in Gemert te gast bij de viering van het 125-jarig jubileum van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB).

Prinses+Beatrix+viert+jubileum+NCB+in+Gemert
© Marieke Verbiesen

Om 10.45 uur arriveerde prinses Beatrix, voorafgegaan door een politie-escorte, op het koude maar zonovergoten terrein van het Boerenbondsmuseum in Gemert. Commissaris van de Koning in Noord-Brabant Ina Adema en burgemeester Michiel van Veen van Gemert-Bakel ontvingen de voormalige koningin, gadeslagen door een trekpaard met volle wagen hooi.

Voorzitter Harrie Verkampen van het Boerenbondsmuseum, boerendochter Mare van der Burgt en ZLTO-voorzitter Wim Bens namen het stokje vervolgens over. 'Leuk om weer eens naar het museum te komen. Dat is heel lang geleden', zei prinses Beatrix tegen Verkampen, nadat ze uit handen van Mare van der Burgt een boeketje in ontvangst had genomen.


Bisschop

Het gezelschap zocht daarna snel de warmte op in een van de vertrekken van het Boerenbondsmuseum, waar dagvoorzitter Özcan Akyol het officiële programma aftrapte. Bisschop Gerard de Korte van bisdom Den Bosch, Commissaris van de Koning Adema, NAJK-voorzitter Roy Meijer en ZLTO-directeur Kathleen Goense bespreken onder meer de rol van boeren en tuinders met alle uitdagingen die het ondernemen met zich meebrengt.

Prinses Beatrix gaat later in de ochtend nog met drie Brabantse boerenfamilies in gesprek. Ook onthult zij een boom die op het terrein van het Boerenbondsmuseum, de geboorteplek van NCB-oprichter Gerlacus van den Elsen, voor de jarige NCB is geplant.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer