Burgemeester Boekel bezoekt boerenbedrijven

De burgemeester, wethouders en ambtenaren van de Brabantse gemeente Boekel hebben vorige week een rondje langs de velden gemaakt of beter gezegd: de boerenbedrijven. Een wederzijdse kennismaking die vooral niet politiek gekleurd was.

Burgemeester+Boekel+bezoekt+boerenbedrijven
© Studio Van Assendelft

Als volle bloedverwant van NCB-oprichter pater Gerlacus van den Elsen en dochter van een varkenshouder heeft gemeente Boekel met Caroline van den Elsen een burgemeester met agrarische roots. 'Dat is er inne van ons', zei voorzitter Rick van der Horst van ZLTO-afdeling Boekel-Venhorst dan ook gekscherend tijdens het werkbezoek.

Van den Elsen, een handvol wethouders en gemeenteambtenaren kregen van ZLTO-afdeling Boekel-Venhorst een keuzemenu voorgeschoteld: champignons, plantaardig of veehouderij. Per bedrijf was twee uur uitgetrokken. 'Zo heb je meer kans dat meer mensen kunnen', verklaart Van der Horst, die bewust geen gemeenteraadsleden had uitgenodigd. 'Dan wordt het politiek en dat wilden we per se niet.'


Gastheren

De genodigden konden terecht bij Van Asseldonk Champignons, vasteplantenkweker en gastheer namens de plantaardige sector Henrico van Doorn en melkveehouder Gidus Donkers. De laatste representeerde deze dag de veehouderij. Bij deze bedrijven waren ook andere ondernemers uit die sector present.

Er spelen veel belangen en dan is het goed om de lijntjes kort te houden

De insteek van ZLTO-afdeling Boekel-Venhorst was om vooral jonge ondernemers naar voren te schuiven. 'Dan gaat het automatisch wat meer over ontwikkelingsmogelijkheden. Deze ondernemers hebben er vooral baat bij dat er ook op de lange termijn perspectief is', licht de afdelingsvoorzitter toe.

'Maar deze dag was vooral bedoeld om kennis te maken. Het is belangrijk dat je elkaar kent, zeker in een kleine gemeente als de onze. Het is druk in het buitengebied met een grote variatie aan bedrijven en sectoren, en ook relatief veel burgerbewoning. Er spelen veel belangen en dan is het goed om de lijntjes kort te houden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer