POV: 'Ik kan me voorstellen dat je hier graag wilt douchen'

De Douche Award is gewonnen door Evert en Carolien Hendrikx-Van de Laak uit het Limburgse Lottum. De prijs voor de beste bedrijfsdouche werd aan maatschap Hendrikx uitgereikt door beleidsmedewerker Fleur Bartels van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Pleun Leeijen van The Pig Story.

De Douche Award werd door de POV ingesteld om het belang van strikte hygiënemaatregelen nog meer onder de aandacht te brengen. Bezoekers van varkensbedrijven mogen, net als de varkenshouders en medewerkers zelf, alleen grondig gedoucht en in kleding en schoeisel van het bedrijf de stal in. 'Ik kan me goed voorstellen dat je hier graag wilt douchen', oordeelt Bartels. 'Het ziet er beter uit dan mijn douche thuis.'


Varkenshouders, medewerkers, dierenartsen en bedrijfsadviseurs staan vaak onder de douche. Dan is het wel zo fijn dat die douche comfortabel warm en schoon is en de bedrijfskleding gemakkelijk zit. Douchen en omkleden is een van de onderdelen van de externe bioveiligheid van varkensbedrijven om besmettelijke ziektes buiten de deur te houden.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer