Douche Award gaat naar maatschap Hendrikx

De Douche Award is gewonnen door Evert en Carolien Hendrikx-Van de Laak uit het Limburgse Lottum. De prijs voor de beste bedrijfsdouche werd aan maatschap Hendrikx uitgereikt door beleidsmedewerker Fleur Bartels van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Pleun Leeijen van The Pigstory.

Douche+Award+gaat+naar+maatschap+Hendrikx
© Johan Wissink

De Douche Award werd door POV ingesteld om het belang van strikte hygiënemaatregelen nog meer onder de aandacht te brengen. Bezoekers van varkensbedrijven mogen, net als de varkenshouders en medewerkers zelf, alleen grondig gedoucht en in kleding en schoeisel van het bedrijf de stal in.


Varkenshouders, medewerkers, dierenartsen en bedrijfsadviseurs staan hierdoor vaak onder de douche. Dan is het wel zo fijn dat die douche comfortabel warm en schoon is en de bedrijfskleding gemakkelijk zit. Douchen en omkleden is een van de onderdelen van de externe bioveiligheid van varkensbedrijven om besmettelijke ziektes buiten de deur te houden.


Zestig aanmeldingen

POV vroeg afgelopen zomer de schoonste douche te nomineren voor de Douche Award. Er kwamen zo'n zestig aanmeldingen binnen. De douche van maatschap Hendrikx-Van de Laak werd het vaakst genomineerd. Volgens gebruikers is de douche 'zeer prettig, het water en de tegels zijn heerlijk warm en de omgeving is altijd super schoon'.


Volgens een andere gebruiker 'ruikt het er lekker'. Ook is er lof voor de handdoeken (schoon en voldoende) en de bedrijfskleding. Niet onbelangrijk: naast herenondergoed is er ook goed passend damesondergoed aanwezig. 'Je krijgt hier een wellness gevoel', aldus een gebruiker. Verder hoeft er niet te worden gewacht op een voorganger, het bedrijf beschikt over meerdere douches.


Overdracht infectieziekten voorkomen

POV zet de Douche Award samen met de AVP-preventiescan in om het maximale te doen in de strijd tegen Afrikaanse varkenspest. De online scan is een checklist die uitwijst hoe goed een varkensbedrijf is beschermd tegen Afrikaanse varkenspest. De scan geeft een beeld van de maatregelen die een varkensbedrijf neemt om het risico van overdracht van infectieziekten te minimaliseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer