Hygiënecode granen, zaden en peulvruchten goedgekeurd

De herziene hygiënecode voor de granen, zaden en peulvruchten collecterende, verwerkende en afleverende bedrijven is goedgekeurd. Dat gebeurde door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op 30 augustus.

Hygi%C3%ABnecode+granen%2C+zaden+en+peulvruchten+goedgekeurd
© Huisman Media

De nieuwe hygiënecode geldt vanaf 1 september 2021 en kan worden gebruikt door de graanhandel. Met deze code kunnen graanhandelaren invulling geven aan de eisen uit de Europese Verordeningen. Hierin is vastgelegd dat vertegenwoordigers van de sector een hygiënecode mogen opstellen.

Het doel van de hygiënecode is het beschrijven van de werkwijze, zodat een hygiënisch en veilig voedselproduct wordt geproduceerd. De herziene versie van de hygiënecode vervangt de eerdere versie uit 2009.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer