POV lanceert prijs voor schoonste douche op varkensbedrijf

De Producenten Organisatie Varkenshouderij lanceert de Douche Award. Het betreft een prijs om het belang van hygiëne op varkensbedrijven onder de aandacht te brengen. Iedereen kan een varkensbedrijf nomineren, waar de douche als belangrijk onderdeel van de biosecurity er prima uitziet.

POV+lanceert+prijs+voor+schoonste+douche+op+varkensbedrijf
© Varkens Archief

Het eerste wat steeds meer varkenshouders, medewerkers en bezoekers doen voordat ze een varkensstal ingaan, is douchen. Daarmee hopen ze dierziekten zoals Afrikaanse varkenspest (AVP) buiten de staldeuren te houden. Deze besmettelijke ziekte is funest voor varkens en de afzet van varkensvlees.

'Wij doen er alles aan om AVP buiten Nederland te houden. Een van de maatregelen die varkenshouders kunnen nemen, is uitsluitend bezoekers in hun stallen toe te laten na douchen. Om dit te stimuleren, lanceren wij de Douche Award voor de varkenshouder met de schoonste douche', licht POV-voorzitter Linda Janssen toe.
'

Online checklist

De POV zet de Douche Award samen met de AVP-preventiescan in om het maximale te doen in de strijd tegen Afrikaanse varkenspest. Met deze online checklist kan een varkensbedrijf nagaan hoe goed het is beschermd tegen deze ziekte. De scan geeft een beeld van de maatregelen die een varkensbedrijf neemt om het risico van overdracht van infectieziekten te minimaliseren.

De Douche Award is voor die varkenshouder die zijn douche tiptop in orde heeft en van wie de douche lekker comfortabel is. Waar bijvoorbeeld altijd genoeg warm water is, vloerverwarming, schoon en ook voor de dames ondergoed aanwezig is. Varkenshouders nomineren voor de Douche Award 2021 kan tot 1 augustus via dit aanmeldformulier.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer