Utrecht in beroep tegen verworpen stikstofbesluiten

Provincie Utrecht gaat in hoger beroep tegen rechterlijke uitspraken waarin besluiten over vergunningen en handhaving van zeventien agrarische bedrijven en een slachterij zijn verworpen. Het provinciebestuur wil definitief duidelijkheid krijgen via de Raad van State.

Utrecht+in+beroep+tegen+verworpen+stikstofbesluiten
© Persbureau Noordoost

De uitspraken door de rechtbank Midden-Nederland van september dit jaar hebben voor nog meer onzekerheid gezorgd bij de betrokken ondernemers, stelt de provincie. Door de uitspraak opnieuw te toetsen bij een hogere rechter, hoopt Utrecht definitief duidelijkheid te krijgen en vervolgens in de praktijk uitvoerbare regels waar ook de betrokken bedrijven mee verder kunnen.

Bedrijven die neerslag van stikstof op Natura 2000-gebieden kunnen veroorzaken, moeten voldoen aan de stikstofregels van de Wet natuurbescherming. De provincie gebruikt die regels bij het afgeven van vergunningen en het houden van toezicht op die bedrijven. De uitspraken van de rechtbank draaien om de vraag of de stikstofbesluiten bij het afgeven van vergunningen en de handhaving daarop door de provincie wel passen binnen de stikstofregels.

De stikstofbesluiten van de provincie zijn gebaseerd op landelijke standaarden. Deze staan volgens het Utrechtse provinciebestuur door de uitspraken ter discussie. Ook andere provincies hebben daarmee te maken en andere rechtbanken hebben inmiddels vergelijkbare uitspraken gedaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer