Zwaar verkeer heeft ontheffing nodig voor brug Kootstertille

Zwaar (landbouw)verkeer kan met een ontheffing weer over de brug bij het Friese Kootstertille. Verkeersregelaars laten vanaf maandagochtend vanuit beide richtingen afwisselend in één richting zwaar verkeer over het midden van de weg toe. Later worden er verkeerslichten geplaatst.

Zwaar+verkeer+heeft+ontheffing+nodig+voor+brug+Kootstertille
© Tienke Wouda

Provincie Fryslân en Rijkswaterstaat zijn tot deze maatregel gekomen, nadat sinds 11 oktober een verbod gold voor zwaar verkeer om over de verzwakte brug te rijden. Volgens de overheden heeft het verbod een forse impact voor het openbaar vervoer, de omliggende bedrijven en het agrarisch verkeer.

Om zo snel mogelijk deze constructie te kunnen uitvoeren, worden eerst verkeersregelaars ingezet op gezette tijden. Zo kan er al wel afwisselend gebruik worden gemaakt van steeds één richting, over het midden van de brug.


Werkdagen en zaterdag

De verwachting is dat ongeveer de helft van het zware verkeer in aanmerking komt voor een dergelijke ontheffing. De ontheffing is alleen geldig van 6 uur tot 19.30 uur op werkdagen en van 7 uur tot 19.30 uur op zaterdag.


Boeren en loonwerkers kunnen bij provincie Fryslân een ontheffing aanvragen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de aslast en het gewicht van de (trekker)combinatie.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer