Nog geen oplossing voor trekkerban rond Emmen

Het is nog onduidelijk hoe het landbouwverkeer in de toekomst vlot en veilig van de ene naar de andere kant van Emmen kan. LTO Noord en transportorganisatie Cumula zijn nog steeds in overleg met gemeente Emmen en provincie Drenthe over het behoud van voldoende toegang tot de doorgaande wegen rond Emmen.

Nog+geen+oplossing+voor+trekkerban+rond+Emmen
© Jan Anninga

Provincie en gemeente hebben per 1 juli het beheer van de rondweg N391, de N862 en N379 uitgeruild. De provincie krijgt zo het beheer over de rondweg, waarvan ze voor 2028 een zogeheten stroomweg wil maken. Dat maakt dat het landbouwverkeer op deze belangrijke doorgaande route op den duur niet meer welkom is.

'We zitten er als LTO Noord bovenop en er wordt regelmatig over gepraat, maar een oplossing is nog niet in zicht', zegt voormalig LTO-bestuurder Gerrit Aalenhuis. Samen met Cumula heeft de agrarische sector en de transportsector een alternatief opgesteld. Daar is nog niet op gereageerd, stelt Aalenhuis. 'Wel zijn er werkgroepen ingesteld. Ons doel is dat we als agrarische sector altijd aansluiting houden op voor ons belangrijke doorgaande wegen, zoals de N862 en de Pottendijk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer