Kuhn VB 700-serie perst harde ronde balen met capaciteit

Extreem harde balen persen en grote capaciteit in gewasdoorvoer. Dat zijn volgens Kuhn de belangrijkste kenmerken de nieuwe VB 7100-serie rondebalenpers.

Kuhn+VB+700%2Dserie+perst+harde+ronde+balen+met+capaciteit
© Kuhn

Voor loonbedrijven introduceert Kuhn de nieuwe VB 7100-serie. De rondebalenpers met variabele kamer kan balen tot 140 kilo per kubieke meter persen en bereikt een capaciteit tot 30 ton per uur. Op basis van de metingen van de vochtsensor wordt de persdruk automatisch aangepast aan het te persen materiaal en de omstandigheden.

Dat gebeurt zonder tussenkomst van de chauffeur. Hierdoor is efficiënt produceren van ronde balen mogelijk zonder concessies te doen aan de prestaties, stelt Kuhn.


Baaluitwerper

Van de pick-up tot de baaluitwerper, de VB 7100 is ontworpen voor een vlotte doorvoer en maximale efficiëntie. De combinatie van het i-Dense-systeem met de perskamer, bestaande uit vier eindloze riemen en drie rollen, zorgt voor een snelle en gelijkmatige baalvorming.

De door Kuhn ontwikkelde integrale rotor zorgt voor een optimale materiaalstroom. De bediening van de achterklep van de VB 7100-persen werkt sneller dan elke andere machine op de markt, meldt de fabrikant. De baal wordt uitgeworpen en de klep sluit weer in slechts vier seconden.


Bedieningsterminal

De modellen VB 7100, de VB 7160 en VB 7190 kunnen balen persen van 80 centimeter tot 160 en 185 centimeter. Machines zijn standaard uitgerust met Isobus en bediend via de trekker of optioneel met een CCI-800 of CCI-1200 bedieningsterminal. De Kuhn VB 7100-serie is beschikbaar in seizoen 2022.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer