Kuhn lanceert nieuwe triplemaaier met twee afvoerbanden

Kuhn introduceert de nieuwe FC 9330 RA-triplemaaier met twee afvoerbanden. De machine kan een hoge capaciteit en maaikwaliteit combineren met een goede bodemaanpassing en zwadvorming. Inmiddels zijn er enkele in Nederland in gebruik.

Kuhn+lanceert+nieuwe+triplemaaier+met+twee+afvoerbanden
© Kuhn

De Kuhn FC 9330 RA kan een 9,3 meter brede grassnede in één zwad in één werkgang neerleggen. De triplemaaier houdt rekening met de omstandigheden en de pick-upbreedte van de hakselaars. En de balenpersen zijn instelbaar.

Via de hydraulische breedteverstelling van de afvoerband en de hydraulische aandrijving kunnen eenvoudig zwaden tussen 1,8 en 3,6 meter breed worden gemaakt. Daarmee is de maaier vrij flexibel.

Maaien met een centrale zwadafleg of met een geheven transportband is mogelijk. De maaier is vanuit de trekker via de Isobus-terminal te bedienen. Met één geheven transportband kan 18 meter gewas in twee rijgangen worden gemaaid, waarna het gemakkelijk door een vierrotorhark kan worden geharkt.


Gewichtsbesparing

De machine is ontworpen met een nieuw frame en een nieuwe draagarm om de triplemaaier compacter en stabieler te maken. Door het gebruik van aluminium in de transportbandframes is een flinke gewichtsbesparing gerealiseerd. Een aangename gewichtsverdeling en een optimaal zwaartepunt garanderen volgens Kuhn een goede stabiliteit van de trekker en dus een veilig transport.

De twee achterste units hebben ieder een werkbreedte van 3,5 meter en de voorste unit 3,1 meter. Een overlap van 42 centimeter aan elke kant zorgt voor streeploos maaien bij het werken in bochten en hellingen en geeft een totale effectieve werkbreedte van 9,3 meter.

De Kuhn FC 9330 RA is voor het seizoen 2021-2022 leverbaar.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer