Lichte+Kuhn+Kosma+zaait+precies+en+spaart+bodem
Nieuws
© Eigen Foto

Lichte Kuhn Kosma zaait precies en spaart bodem

De nieuwe lichtgewicht en nauwkeurige precisiezaaier Kuhn Kosma spaart de bodem en is ook geschikt voor minder vermogende trekkers.

De nieuwe Kuhn Kosma-precisiezaaimachine combineert de lichtheid van de Kuhn Planter 3 en de zaainauwkeurigheid van de Kuhn Maxima 3. En de machine beperkt de bodemverdichting en het brandstofverbruik.

De Kuhn Kosma zaait met een gemiddelde snelheid van tussen de 4 en 10 kilometer per uur op voorbewerkte grond.

Er zijn verschillende framevariaties: Kosma M (star frame), Kosma TD (dubbel telescopisch) en Kosma R (nieuw opklapbaar frame). Laatstgenoemde voldoet aan de specifieke kenmerken van de loonwerker. De Kuhn Kosma is leverbaar met mechanische of elektrisch aangedreven zaaielementen.


Hefvermogen trekker

Met een leeggewicht van minder dan 95 kilo vraagt het Kosma-zaaielement minder hefvermogen van de trekker. De benodigde trekkers zijn daarom bescheidener, waardoor het brandstofverbruik en de bodemverdichting tijdens het zaaien afnemen.

De Kosma is volgens Kuhn vooral geschikt voor lichte tot middelzware grondsoorten. De machine is ook te gebruiken voor het zaaien van veldbonen, suikerbieten, mais, sojabonen en zonnebloemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer