Avined wijst pluimveehouders op gevolgen vogeltrek

Brancheorganisatie Avined wijst pluimveehouders op de bioveiligheidsstatus van hun bedrijf. Dat doet de brancheorganisatie met het oog op de vogeltrek, die vanaf half september weer op gang is gekomen.

Avined+wijst+pluimveehouders+op+gevolgen+vogeltrek
© wildinformatie.nl

De trekvogels kunnen HPAI-virussen meebrengen naar Nederland. Half oktober is bij een smient alweer hoogpathogene vogelgriep (H5N1) vastgesteld langs de kust van Sleeswijk-Holstein in Duitsland. Ook zijn er signalen van H5 bekend vanuit Rusland, Servië en Tsjechië. Daarnaast is er een geval van laagpathogene H5N1 gemeld in Italië.


Vernieuwde hygiënescan

Een goede bioveiligheidsstatus is volgens Avined van groot belang om het risico op insleep van vogelgriep te verkleinen. De brancheorganisatie heeft daartoe een vernieuwde vernieuwde hygiënescan ontwikkeld, die vanaf 20 oktober is te gebruiken.

De vernieuwde scan bevat onder andere de nieuwste onderzoeksresultaten die zijn vertaald naar praktische tips. Ook bevat de scan een actuele vragenlijst en bestaat er via de scan de mogelijkheid tot het delen van resultaten met derden, zoals dierenartsen.

Klik hier voor meer informatie over de vernieuwde hygiënescan, inclusief de handleiding.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer