Vogelgriepmaatregelen+Heeten+worden+ingetrokken
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vogelgriepmaatregelen Heeten worden ingetrokken

Landbouwminister Carola Schouten trekt per 24 september de beschermings- en bewakingszone rond het pluimveebedrijf in het Overijsselse Heeten in. Vorige maand was daar een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep.

Het gaat om een particuliere vogelhouder met 1.400 vogels van 39 verschillende soorten. De dieren zijn na de vogelgriepuitbraak geruimd. Ook is toen direct een beschermings- en bewakingszone ingesteld. Deze 10 kilometerzones moeten tenminste dertig dagen worden gehandhaafd. Die termijn is op 24 september verstreken.


Omdat het risico op vogelgriep volgens de deskundigengroep onveranderd klein is, werd geen regionale of landelijke ophokplicht ingesteld. Waakzaamheid blijft wel geboden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer