AVP in Duitsland maakt sprong 60 kilometer westwaarts

In Duitsland heeft Afrikaanse varkenspest (AVP) zich 60 kilometer naar het westen verplaatst. Buiten de spergebieden in de regio Meissen is een besmet wildzwijn gevonden.

AVP+in+Duitsland+maakt+sprong+60+kilometer+westwaarts
© iStock

Het Friedrich Loeffler Instituut, dat in Duitsland het onderzoek naar AVP uitvoert, heeft bevestigd dat een wildzwijn uit de Landkreis Meissen is besmet met het virus. De vindplaats ligt in de omgeving van Radeburg aan de A13, zo'n 60 kilometer buiten het spergebied. Het dier werd gevonden dankzij de monitoringsmaatregelen die Duitsland heeft genomen om grip te houden op de verspreiding van het virus.

Voor Duitsland is het nieuwe vindgebied een grote tegenvaller. In de deelstaat Saksen gold de Landkreis Görlitz als besmet. Daar komt nu de Landkreis Bautzen bij. De gebruikelijke spergebieden worden ingericht en het AVP-crisisberaad is bijeengeroepen. In totaal zijn in Saksen nu 549 met AVP besmette zwijnen gevonden. Naast de twee gebieden in Saksen, zijn er in de Duitse deelstaat Brandenburg zeven kerngebieden met besmette wilde zwijnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer