Fliegl komt met assortiment schoffelmachines

Fliegl brengt een assortiment schoffelmachines op de markt. Ook komt de machinefabrikant met een machine om tegelijk met de onkruidbestrijding gier in de bodem in te werken.

Fliegl+komt+met+assortiment+schoffelmachines
© Fliegl

De landbouwsector in Europa gaat steeds meer voor een ecologische akkerbewerking. Gevolg is dat de vraag naar mechanische onkruidbestrijdingsoplossingen blijft groeien. Bovendien wordt mengmestverspreiding voor rijenteelten, in het bijzonder bij mais, steeds meer ingezet in mei en juni.

Fliegl Agrartechnik wil nu, voor de agrariërs die hiermee aan de slag willen, oplossingen bieden. Om deze giertechniek in de praktijk zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, combineert de Beierse landbouwmachinefabrikant met de nieuwe gier-schoffelmachines van Dexter drie stappen in één: gierverspreiding direct op de bodem, inwerking van de gier en mechanische onkruidbestrijding.


Inwerkmogelijkheden

Vanaf het landbouwseizoen van 2021 zijn er schoffelmachines met zes en acht rijen voor met inwerkmogelijkheid voor het gier verkrijgbaar: Dexter 6 en 8. De nieuwe machine wordt uitgerust met de verdeelvijzel van Fliegl.

Voor het schoffelgereedschap gebruikt het bedrijf een liggende rolschoffel van Busa met een goede slijtbestendigheid. Bovendien zijn de roterende elementen ook bij een hoog onkruidgehalte effectief en kunnen zij tot zeer dicht tegen de gewassen het onkruid verwijderen. De haksterren verwijderen het onkruid van tussen de rijen en bedekken het verwijderde onkruid in de rijen met fijne aarde. Bovendien wordt de gier volledig in de bodem gewerkt.


Spoorbreedte

Standaard is de gier-schoffelmachine voorzien voor een spoorbreedte van 2,25 meter. Optioneel kan er een extra cameraondersteund plantendetectiesysteem op worden gemonteerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  22° / 8°
  0 %
 • Zondag
  20° / 9°
  0 %
Meer weer