Vraagtekens over wolvenmaatregelen in Gelderland

ChristenUnie, VVD en CDA willen van Gedeputeerde Staten van Gelderland weten wat zij zien als het maximum aantal wolven dat in Gelderland kan leven en of de getroffen maatregelen voldoende zijn.

Vraagtekens+over+wolvenmaatregelen+in+Gelderland
© ZLTO

De partijen hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur. Aanleiding is het recente rapport van Wageningen University & Research (WUR) waaruit blijkt dat er in Nederland draagkracht is voor ruim vierhonderd wolven.

ChristenUnie, VVD en CDA vragen zich af wat dit aantal betekent voor de provincie Gelderland. Ook willen zij weten of de huidige maatregelen om overlast te voorkomen, onder meer vastgelegd in het wolvenplan, afdoende zijn voor het toenemende aantal wolven. Zo niet, dan willen de drie fracties weten welke maatregelen er nog moeten worden genomen en wat dit gaat kosten. Daarbij moeten die kosten niet mogen worden afgewenteld op individuele dierhouders, stellen zij.

Ten slotte waarschuwen de partijen dat een 'beverscenario' moet worden voorkomen bij de wolf. Daarmee doelen ze op de eerder met uitsterven bedreigde bever waarvan de populatie nu zo is gegroeid dat ze onder meer dijken, wegen en fietspaden ondergraven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer