Verlagingspercentage nacontrole pootgoed laag door virusdruk

Het verlagingspercentage van pootgoed in de nacontrole bedraagt op dit moment 16,6 procent. De lage virusdruk tijdens het groeiseizoen zorgt voor dit lage percentage.

Verlagingspercentage+nacontrole+pootgoed+laag+door+virusdruk
© NAK

Uit cijfers van de keuringsdienst NAK blijkt dat het percentage de afgelopen jaren altijd hoger is geweest: 28,1 procent in 2020, 35 procent in 2019, 25 procent in 2018 en 17,1 procent in 2017. Alleen 2017 laat vergelijkbare cijfers zien. Bij de NAK is de nacontrole weer in volle gang. Net als andere jaren begonnen half augustus de eerste monsters binnen te komen en nam begin september het aantal verwerkte monsters snel toe.

Het laboratorium heeft voor dit jaar extra maatregelen genomen voor meer capaciteit. Een voorbeeld hiervan is het uitbreiden van het laboratorium waar de aardappelen gesneden worden. 'Deze maatregelen zien we nu al terug in de hoeveelheid monsters die we in een week kunnen snijden. We hebben afgelopen week al een hogere capaciteit gehaald dan in 2019, het jaar waarin het laboratorium een recordaantal monsters te verwerken kreeg', meldt de NAK.

De NAK verwacht de bulk van de nacontrole voor half november verwerkt te hebben.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  31° / 18°
  0 %
 • Maandag
  30° / 16°
  5 %
 • Dinsdag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer