Verlagingspercentage+pootgoed+op+zeer+laag+niveau
Nieuws
© NAK

Verlagingspercentage pootgoed op zeer laag niveau

Het verlagingspercentage van pootgoed ligt met 0,5 procent op een zeer laag niveau. Het aantal afkeuringen heeft tot nu toe een gemiddelde van 0,1 procent.

Uit de cijfers van de NAK blijkt verder dat in het zuiden van Nederland met 1,1 procent de meeste verlaging heeft plaatsgevonden. Ten opzicht van vorig jaar is dat een verdubbeling. In de rest van de gebieden is de verlaging vrijwel gelijk aan 2019.

De veldkeuring verloopt voorspoedig, meldt de NAK. Ruim 50 procent van de percelen heeft een eerste keuring gehad. De ontwikkeling van de gewassen verloopt goed en het virus is goed zichtbaar. De eerste primair viruszieke planten zijn al waargenomen. Bacterie ziek wordt nog niet veel aangetroffen in het veld.


Areaal pootgoed

Het areaal pootaardappelen dat is aangegeven voor de keuring ligt met 41.849 hectare iets onder het niveau van vorig jaar (-180 hectare). De top 5 rassen in de aangifte zijn: Fontane (4.957 hectare), Spunta (4.272 hectare), Agria (2.673 hectare), Innovator (2.321 hectare) en Arizona (1.354 hectare).

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer