Overname Leerdammer door Lactalis is rond

Bel Leerdammer is definitief in handen van Lactalis. Dat kondigden beide zuivelverwerkers vorige week aan. Leerdammer gaat zich meer richten op zuivel, fruit en plantaardig.

Overname+Leerdammer+door+Lactalis+is+rond
© Pixabay

Naast het Nederlandse Royal Bel Leerdammer werden ook Bel Italia, Bel Deutschland, Leerdammer en alle naburige rechten plus Bel Shostka Ukraine overgenomen. Verder is overeengekomen dat Lactalis producten van de Bel-groep mag verkopen in Duitsland, Italië en Oekraïne.

Deze zijn allemaal overgedragen aan Lactalis door Sicopa, een 100 procent Belgische dochteronderneming, in ruil voor 1.591.472 Bel-aandelen in handen van Lactalis. Dit is 23,16 procent van het aandelenbelang. Eén aandeel staat op 550 euro.


De transactie, waarbij Bel aandelen van Lactalis terugkoopt, geeft de aandeelhouders van de familie Bel ook meer middelen om te investeren in de toekomstige groei van de groep en het marktaandeel te versterken.

Voorzitter en CEO Antoine Fievet van Bel Group: 'Deze transactie opent nieuwe deuren voor zowel de merken Shostka als Leerdammer. Nu kunnen we al ons gewicht in de schaal leggen achter het uitrollen van onze strategie met een uitgebalanceerd zuivel-, fruit- en plantaardig aanbod, in lijn met onze bedrijfsmissie om gezonder en verantwoord voedsel voor iedereen aan te bieden.'

Lactalis wil de internationale groei van Leerdammer stimuleren en het merk verder blijven ontwikkelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer