Podcast: Het Vertrouwensloket in de praktijk

Deze podcast van Nieuwe Oogst gaat over een praktijkvoorbeeld uit de dossiers van het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. In dit waargebeurde verhaal vertelt een anonieme boer over de oorzaken en gevolgen van zijn bedrijfsvoering, die uiteindelijk leidden tot een melding bij en hulp van het Vertrouwensloket. En het uiteindelijke afvoeren van dode koeien door de NVWA.

Henk Korterink is agrarisch psycholoog en werkt onder meer voor het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Korterink legt in deze podcast, opgenomen op de boerderij, het verhaal vast van de boer die na een dramatische periode op zijn bedrijf het leven weer op de rails heeft gekregen.

Het verhaal van de hoofdpersoon begint in 2016. Samen met zijn neef runt hij op dat moment een melkveehouderij met zestig melkkoeien en veertig stuks jongvee. Hij bezoekt een Nederlandse boer in Frankrijk en wordt enthousiast over het idee om samen met zijn neef daar een boerderij te beginnen. Het enthousiasme voor het buitenlandse avontuur verdringt langzaam maar zeker de verantwoordelijkheden voor het dagelijkse bestaan op het melkveebedrijf in Nederland.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 9°
  70 %
Meer weer