Fliegl kunststof mesttank beschikbaar voor demo

Fliegl stelt voor het komende seizoen een kunststof mesttank met een inhoud van 12,5 kuub ter beschikking als demotank.

Fliegl+kunststof+mesttank+beschikbaar+voor+demo
© Fliegl

Waarom kunststof? Omdat de tank daardoor een zeer laag eigen gewicht heeft. Dit scheelt tot wel 4 ton in verhouding tot een stalen tank. Zo wordt het probleem van bodembeschadiging in de basis aangepakt. Het lage eigen gewicht zorgt ook voor een lager brandstofverbruik dan bij een klassieke stalen tank.

De tank die als demo beschikbaar is, heeft een inhoud van 12,5 kuub. De grote banden 750/60R305 onder de tank zorgen door de breedte voor een lage bodemdruk en door de hoogte voor weinig rolweerstand. De tweede as is gedwongen bestuurd om zo flexibel te kunnen manoeuvreren op het boerenerf en bij een krappe dam.


Aandokstation

Om de mest aan te zuigen, wordt er gewerkt met een zuigarm met aandokstation dat is mee te nemen in de fronthef. Dit heeft als voordeel dat het licht is van gewicht en de zuigarm niet nadrupt.

De tank is uitgevoerd met een 6000 L-wormpomp om zo snel aan te kunnen zuigen en een constante dosering te hebben tijdens het injecteren. De wormpomp heeft ook als voordeel dat de dikte van de drijfmest veel minder invloed heeft op de aanzuigsnelheid dan bij een vacuümpomp.

Voor deze demotoer werkt Ludo Pauwels, importeur Fliegl Benelux, samen met Vredo. Zij hebben een schijvenbemester met een werkbreedte van 6,15 meter ter beschikking gesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer