Praktijkleerbedrijf voor HAS Den Bosch en HAS Venlo

Berkhout Varkens in het Brabantse Sint-Oedenrode is sinds kort praktijkleerbedrijf voor HAS Hogeschool Den Bosch. Van Asten Group is daarnaast toegetreden als partnerbedrijf van HAS Venlo in Limburg.

Praktijkleerbedrijf+voor+HAS+Den+Bosch+en+HAS+Venlo
© Maartje van Berkel

Familie Van den Berkmortel heeft een gesloten bedrijf met 1.100 zeugen die de Berkhout Varkens leveren. Aan de Houtsestraat en Airborneweg in Sint-Oedenrode heeft elke diergroep – zeugen, speenbiggen en vleesvarkens – binnen een straal van 800 meter een eigen locatie. Van Asten Group is een internationaal familiebedrijf met tweehonderd medewerkers op zeven locaties in Nederland en Duitsland.

Van den Berkmortel en de Van Asten Group stellen hun bedrijven beschikbaar voor stages, gastlessen, excursies en reallife onderzoeksprojecten binnen het onderwijs. Dat laatste levert kennis en data op, waarmee de ondernemers binnen de bedrijven weer hun voordeel doen.


Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool in Dronten in Flevoland heeft al langer een praktijkleerbedrijf: Coöperatief Veredelings- en Demonstratie Bedrijf. CVDB maakt onderdeel uit van de school en wordt gerund door studenten. Het Varkens- en pluimveebedrijf bestaat uit een gesloten varkensbedrijf met veertig zeugen en een open bedrijf met ongeveer 280 vleesvarkens, duizend leghennen en veertig ooien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer