Snuffeldag op boerenerf

Aspirant-studenten van HAS Hogeschool konden vorige week via een proefstudeerdag kennismaken met de opleiding en de veehouderij. Tijdens de rondleiding op praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind in het Gelderse Herwijnen kregen de belangstellenden verschillende lesactiviteiten voorgeschoteld over bodem, grasland, sensortechnologie en koesignalen.

HAS Hogeschool in het Brabantse Den Bosch organiseert proefstudeerdagen voor studiekiezers die geïnteresseerd zijn in de opleiding veehouderij. Op deze eerste fysieke snuffeldag sinds het begin van de coronacrisis konden belangstellenden de sfeer van de opleiding proeven. Ze kregen minilessen om zo een beeld te vormen van wat ze kunnen verwachten als ze veehouderij gaan studeren.

Judith Roelofs is als onderzoeker en docent veehouderij verbonden aan de HAS Hogeschool. Ze is blij om na alle online bijeenkomsten met nieuwe studenten nu ook weer eens mensen op het erf te kunnen ontmoeten. 'Het zijn scholieren van de havo en het mbo die hier op de boerderij komen kijken, luisteren en ruiken. Ze ervaren dus een stukje boerenleven.'


Inkuilen gaat voor

Roelofs weet dat de snuffeldag qua timing niet ideaal is, want bijvoorbeeld leerlingen van de havo zijn druk met hun examenvoorbereiding. 'En met dit mooie weer weten wij uit ervaring dat jongeren die thuis een melkveebedrijf hebben, druk aan het helpen zijn bij het inkuilen. Dat hoort ook bij het boerenleven.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer