BBB slaat gemeenteraadsverkiezingen over

De BoerBurgerBeweging (BBB) doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wel maakt de partij zich op voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2023.

BBB+slaat+gemeenteraadsverkiezingen+over
© Johan Wissink

Het BBB-bestuur heeft besloten om volop in te zetten op de provinciale verkiezingen in 2023, meldt de partij op haar website. Lijsttrekker en Kamerlid van de BBB Caroline van der Plas: 'We hebben in alle provincies, behalve in Flevoland, al kandidaten. Die gaan nu aan de slag om in hun eigen provincie een regionale tak op te richten. Ook gaan we daar nog meer mensen voor benaderen, vanuit onze eigen kring.'


De gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar komen voor BBB te vroeg, laat Van der Plas weten. 'Dat is organisatorisch niet haalbaar op deze termijn. In plaats daarvan willen we ons nu eerst richten op het landelijk goed neerzetten van de partij. Bovendien willen we niet in het vaarwater gaan zitten van de lokale partijen die er al zijn.'

Van der Plas adviseert mensen, die wel voor BBB in de gemeenteraad zouden willen zitten, aansluiting te vinden bij één van die lokale partijen en daar ervaring op te doen. 'Bovendien willen we contact leggen en samenwerken met de lokale partijen, uiteraard wel gewoon onder hun eigen vlag. Zodat we elkaar kunnen helpen waar nodig.'Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  14° / 10°
  50 %
 • Vrijdag
  12° / 8°
  60 %
 • Zaterdag
  12° / 7°
  95 %
Meer weer