Vedder niet in Tweede Kamer, BBB bij het gangpad

Eline Vedder is er niet in geslaagd namens het CDA in de Tweede Kamer te komen. Dat maakte de Drentse boerin uit Ruinerwold bekend via haar Twitter-account.

Vedder+niet+in+Tweede+Kamer%2C+BBB+bij+het+gangpad
© David Hilberink

Het Drentse Statenlid stond op plek 23 op de CDA-kieslijst en dat bleek te laag, want de partij bemachtigde vijftien zetels. Vedder zegt dat 9.377 mensen op haar hebben gestemd. Dit was onvoldoende om met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer te komen. Vedder was een van de beoogde landbouwwoordvoerders voor de partij. Jaco Geurts, de huidige landbouwwoordvoerder, zou zich daardoor meer gaan richten op andere zaken, zoals ruimtelijke ordening.De Kiesraad maakt vrijdag 26 maart de officiële uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen bekend. Dan wordt ook duidelijk wie met voorkeurstemmen de Tweede Kamer in gaat. Vooralsnog lijkt het erop dat Jan Cees Vogelaar (kandidaat voor JA21) onvoldoende voorkeursstemmen heeft gekregen om een van de drie zetels van zijn partij in te nemen.


Gangpad

De BoerBurgerBeweging heeft inmiddels een plek toegewezen gekregen in de Tweede Kamer. Volgens deze indeling heeft aanstaand fractievoorzitter Caroline van der Plas een zetel gekregen achter de CDA-fractie, naast JA21. Zij is content met deze plek, stelt ze met een knipoog. 'Dan ben ik snel bij de interruptiemicrofoon.' Overigens hebben alle fracties minstens één Kamerlid aan het gangpad zitten, zodat daardoor in elk geval geen obstructie van de democratie kan plaatsvinden.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer