Teeltvrije zone voor Conviso One niet meer verplicht

Telers met Conviso Smart-suikerbieten kunnen vanaf komend jaar het herbicide Conviso One toepassen zonder gebruik te maken van een teeltvrije zone van 125 centimeter.

Teeltvrije+zone+voor+Conviso+One+niet+meer+verplicht
© KWS

Tot nu toe was de teeltvrije zone een voorwaarde voor het gebruik van dit onkruidmiddel. Vanaf nu geldt een DRT (driftreducerende techniek) van 90 procent bij de toepassing van twee keer 0,5 liter Conviso One per hectare. De extra teeltvrije zone is dan niet meer verplicht, meldt toelatingshouder Bayer.

Bij een enkelvoudige toepassing van 1 liter Conviso One per hectare is zonder teeltvrije zone een DRT van minimaal 95 procent verplicht. Bij een DRT van 90 procent moeten bietentelers bij deze hogere dosering nog wel een teeltvrije zone aanhouden van 125 centimeter.


Nateelt aardappelen

Naast deze wijzigingen gelden volgens Bayer ook striktere regels om risico’s van Conviso One in de nateelt van aardappelen te voorkomen. Voorafgaand aan het poten van aardappelen als nagewas is het nodig om een kerende grodnbewerking uit te voeren op een diepte van minimaal 20 centimeter. Verder adviseert Bayer om overlappingen te voorkomen bij de spuitwerkzaamheden.

Het Wettelijke Gebruiksvoorschrift voor andere volggewassen blijft ongewijzigd, schrijft Bayer op de eigen website. Na de teelt van suikerbieten die tolerant zijn voor ALS-remmers en die behandeld zijn met Conviso One zijn de volgende teelten mogelijk: tarwe, gerst, koolzaad, zonnebloem, mais, suikerbieten, erwten, bonen, soja en raaigras en mosterd als groenbemesters.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer