Van der Tak steekt leden via brief hart onder de riem

Voorzitter Sjaak van der Tak van LTO Nederland heeft de leden een hart onder de riem gestoken. Ze hebben van hem een positieve brief gekregen, waarin hij boeren en tuinders wijst op de pracht en kracht van de sector.

Van+der+Tak+steekt+leden+via+brief+hart+onder+de+riem
© Dirk Hol

De aanleiding voor de brief zijn de scenario's, studies en proefballonnetjes die de afgelopen weken over de agrarische sector zijn gepubliceerd, zoals de gelekte scenario's over onteigening, intrekking van vergunningen en de zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn, die door LTO als onhaalbaar en onbetaalbaar wordt geacht. Deze scenario's zouden grote impact kunnen hebben op de agrarische sector.

Van der Tak omschrijft in de brief zijn ergernis over de gang zaken. 'Sommige groepen, u kent hen – niet iedereen – zetten óns weg als een sector die 'niet wil en niet deugt'. Dat is volkomen onterecht. Mijn antwoord is dan ook: zó kan het niet', schrijft hij.


Toekomstgerichte oplossingen

De LTO-voorzitter benadrukt het belang van het als krachtige sector gezamenlijk werken aan realistische, toekomstgerichte oplossingen. Aan de politiek vraagt hij te kiezen voor een Nederland waarin de boeren en tuinders de grond en ruimte krijgen die ze verdienen 'en die past bij ons land', met een eerlijke kans op ondernemerschap voor de nieuwe generaties.

'Wij spelen niet alleen in op verandering, wij maken die verandering', schrijft Van der Tak. 'We zijn koplopers, innovators en blijvers. Dankzij onze passie voor het werken in en met de natuur hebben miljoenen mensen binnen en buiten Nederland gezond en dagelijks vers voedsel en groene producten, geniet de burger van een prachtig, vitaal platteland en cultuurhistorisch landschap en kijkt de wereld met bewondering naar de Nederlandse agrarische sector.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer