Henk+Bleker+interim%2Dvoorzitter+NMV
Nieuws
© Marten Sandburg

Henk Bleker interim-voorzitter NMV

De Nederlands Melkveehouders Vakbond (NMV) heeft Henk Bleker benoemd als interim-voorzitter. Bleker was tot voor kort voorzitter van Vee & Logistiek Nederland.

Aan Bleker de taak om een nieuw NMV-bestuur te bouwen. Begin september trad het dagelijks bestuur af na een vertrouwenscrisis. Bestuurder Jeroen van Maanen had half augustus zijn functie al neergelegd.


In zijn ledennieuwsbrief schrijft de NVM dat Bleker een voorzitter is met hart voor de agrarische sector en korte lijnen richting de politiek. Volgens de vakbond liggen er in Den Haag verschillende 'hete dossiers' op tafel, waaronder het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn en de 'onsmakelijke voorstellen' om het stikstofdossier uit het slop te trekken. De inzet van de NMV is om hier het boerengeluid terug te brengen.'


Elke dag

Bleker hoefde niet lang na te denken om ‘ja’ te zeggen op de vraag vanuit de NMV. 'Elke dag wordt weer het bewijs geleverd hoe belangrijk het is om een sterke belangenorganisatie voor de Nederlandse melkveehouders te hebben. Daar wil ik me de komende tijd graag voor inzetten.'

Met Bleker heeft de NMV een man met veel Haagse ervaring aangetrokken. In het kabinet-Rutte I dat in 2010 aantrad, was hij staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer