Voltallig bestuur NMV treedt af

Het dagelijks bestuur van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) is woensdag tijdens de algemene ledenvergadering teruggetreden vanwege een vertrouwenscrisis. Er waren problemen in de persoonlijke verhoudingen binnen het bestuur. Een interim-bestuur neemt de taken voorlopig over.

Voltallig+bestuur+NMV+treedt+af
© VIDIPHOTO

Bestuurder Jeroen van Maanen had enkele weken geleden zijn functie al per direct neergelegd. Hij vond dat het belang van de leden onvoldoende voorop stond. Ook verweet hij een aantal medebestuursleden dat hem informatie werd onthouden. Daarop kreeg hij het gevoel dat hij passief opereerde en niet actief meebestuurde.


Lees ook: Jeroen van Maanen stapt op uit bestuur Nederlandse Melkveehouders Vakbond

De leden hebben tijdens de ledenvergadering het landelijk bestuur, een afvaardiging uit alle provincies, de opdracht gegeven om zo snel mogelijk een interimvoorzitter en secretaris te zoeken en een sollicitatie procedure te starten voor het vinden van een nieuw voltallig dagelijks bestuur. Binnen drie maanden moet er een nieuwe ledenvergadering georganiseerd worden.


Werk gaat door

Volgens de NMV is het de bedoeling dat het werk ondertussen gewoon doorgaat door extra inzet van het landelijk bestuur en commissies. Ze kunnen rekenen op de hulp, inzet en kennis van de afgetreden dagelijks bestuurders. De leden waren het niet eens over een statutenwijziging. De geagendeerde statutenwijziging is uitgesteld.

De statutenwijziging heeft, zo is te lezen op Facebook, onder meer tot doel dat zowel ZuivelNL als de NMV btw terug kunnen vorderen bij de Belastingdienst. Ketenorganisatie ZuivelNL heeft gevraagd de statuten hiervoor aan te passen.'Er is eerst meer onderzoek nodig naar de eventuele gevolgen van deze wijziging en welke inspanningen (kosten) er kunnen zijn, er waren geen btw-gerelateerde meerkosten begroot', verklaart de NMV. De btw-kwestie wordt in de volgende ledenvergadering behandeld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer