LTO vraagt aandacht gemeenten voor woningen arbeidsmigranten

LTO Nederland roept gemeenten op om in gesprek te gaan met afdelingsbestuurders over de huisvesting van arbeidsmigranten. LTO signaleert dat de behoefte aan huisvesting voor arbeidsmigranten in sommige gemeenten niet op de agenda staat, terwijl er grote vraag naar is.

LTO+vraagt+aandacht+gemeenten+voor+woningen+arbeidsmigranten
© Jan Anninga

De beschikbaarheid van goede huisvesting voor internationale werknemers is, net als bijvoorbeeld de beschikbaarheid van starterswoningen, een groot probleem, stelt LTO Nederland. Hierdoor dreigt Nederland een steeds minder aantrekkelijke bestemming te worden voor werknemers uit andere EU-landen. Deze internationale werknemers zijn keihard nodig in diverse agrarische sectoren.


LTO Nederland maakt zich hierover grote zorgen. Deze vormden de basis voor een onlangs vastgestelde visie over de huisvesting van arbeidsmigranten. De visie van LTO Nederland geeft richting en dient ter inspiratie. Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap en Onderwijs bij LTO Nederland: 'Een deel van de gemeenten heeft het thema van huisvesting van internationale werknemers scherp in het vizier. Dat uit zich onder andere in het verlenen van vergunningen voor woonruimte.'


Oproep tot gesprek

Anderzijds ziet Douma ook gemeenten waar deze problematiek minder helder op het netvlies staat. 'Die gemeenten roepen wij op om met onze lokale bestuurders het gesprek aan te gaan. Om zo gezamenlijk te komen tot betere huisvesting.'

De gesprekken met gemeenten moeten leiden tot meer inzicht in de lokale behoeften en oplossingen voor de vaak knellende huisvestingssituatie. Douma voegt daar aan toe: 'Expliciete aandacht voor internationale werknemers in het huisvestingsbeleid van gemeenten draagt niet alleen bij aan meer huisvesting, maar ook aan het voorkomen van misstanden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer