Frankrijk wil strenger EU-beleid voor gewasbescherming

De Franse president Emmanuel Macron zegt dat zijn land begin volgend jaar als EU-voorzitter gaat aandringen op verdere beperking van chemische gewasbescherming in de landbouw.

Frankrijk+wil+strenger+EU%2Dbeleid+voor+gewasbescherming
© Nieuwe Oogst

Macron zei dat vrijdag op het IUCN World Conservation Congress in Marseille. Hij benadrukte dat biodiversiteit en klimaatverandering samen moeten worden aangepakt.

De strijd voor vermindering van pesticiden moet op Europees niveau worden gestreden om oneerlijke concurrentie met Franse boeren te voorkomen. De strenge milieunormen moeten ook gelden voor producten die in de EU worden geïmporteerd, vindt Macron.


Frankrijk heeft zelf eerder dit jaar een omvangrijk agrarisch klimaatplan vastgesteld. Naast een weersverzekering worden programma's opgezet om de land- en tuinbouw meer klimaatbestendig te maken. Voor het verduurzamen van gewassen willen de Fransen verder op het gebied van nieuwe genetische technieken zoals Crispr-Cas.


Herfst in teken klimaat

Het congres in Marseille maakt deel uit van een reeks klimaatgerelateerde evenementen die in de herfst plaatsvinden, waaronder de VN-voedseltop op 23 september in New York, de VN-biodiversiteitsconferentie COP15 in de Chinese miljoenenstad Kunming, evenals de klimaattop die in november van start gaat in Glasgow.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer