Fransen denken steeds positiever over boeren

De Franse bevolking is aanmerkelijk positiever over de Franse boeren dan een paar jaar geleden. Uit een nieuw opinie-onderzoek blijkt dat 71 procent van de Fransen een positieve mening heeft over de landbouw, in vergelijking met 59 procent in 2015.

Fransen+denken+steeds+positiever+over+boeren
© Arno de Snoo

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel stedelingen een gebrek aan kennis hebben over platteland, landbouw en voedsel. Het opinieonderzoek is verricht door Crédit Agricole. Dat is een Franse bank met een groot klantenbestand in de agrarische sector. Ter gelegenheid van de Franse landbouwweek (13 tot 24 mei) heeft Crédit Agricole de krachten gebundeld met onderzoeks- en adviesbureau BVA. Doel daarvan was om de publieke opinie van de Fransen over hun landbouw te peilen.

86 procent van de Fransen vindt boeren essentieel voor Frankrijk. 70 procent van de respondenten zegt volledig vertrouwen te hebben in boeren, terwijl 94 procent de kwaliteit van de Franse landbouw als goed of zelfs beter beschouwt (44 procent) dan die van andere Europese landen.


Ontwikkeling van de landbouw

Meer dan de helft van de Fransen is ook van mening dat de ontwikkeling van de landbouw de afgelopen vijf jaar gunstig is. 78 procent is van mening dat de sector openstaat voor innovatie en dat dit een manier is om het milieu beter te beschermen en tegelijkertijd boeren een behoorlijk inkomen te bieden (71 procent).

Uit het onderzoek blijkt verder dat meer dan de helft (57 procent) van de Fransen niet weet dat de helft van hun dagelijkse groenten en fruit uit het buitenland komt en dat een kwart van de geïmporteerde producten niet voldoet aan de Franse minimum gezondheidsnormen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 15°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer