Frankrijk reduceert veestapel voor klimaatdoelstelling

De Franse regering wil de rundveestapel met 25 en de varkensstapel met 30 procent reduceren om zo de CO2-uitstoot met 46 procent te verminderen. Het is één van de scenario's die ervoor moeten zorgen dat het land in 2050 klimaatneutraal is, net als alle andere Europese landen.

Frankrijk+reduceert+veestapel+voor+klimaatdoelstelling
© Pixabay

Volgens dit scenario vindt de reductie in twee fases plaats, meldt TopAgrar: voor 2030 en voor 2050. In die eerste fase wordt het aantal melk- en zoogkoeien met respectievelijk 13 en 12 procent verminderd en het aantal zeugen met 14 procent. De verdere afslanking van de veestapel staat voor 2050 gepland.

Pierre-Marie Aubert van het Parijse Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en Internationale Betrekkingen (IDDRI) beschouwt de technische aannames in dit reductieplan als 'zeer optimistisch'. Hij vreest dat de vermindering van de veestapel niet voldoende zal zijn om aan de Franse klimaatverplichtingen te voldoen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer