Jan Baan onderscheiden als bruggenbouwer Brabantse natuur en landbouw

Jan Baan ontving woensdag bij zijn afscheid als directeur van het Brabants Landschap de Provinciepenning en het Ereburgerschap van Brabant. Hij kregen deze uit handen van de commissaris van de Koning, Ina Adema.

Jan+Baan+onderscheiden+als+bruggenbouwer+Brabantse+natuur+en+landbouw
© Henk Pijnenburg

Baan ontving de hoogste onderscheiding van Brabant op grond van zijn bijzondere verdiensten voor natuur en cultuur in de provincie en zijn rol als bruggenbouwer tussen natuur en landbouw. Hij werkte bijna veertig jaar voor het Brabants Landschap, waarvan de laatste twintig jaar als directeur.Hij speelde een belangrijke rol bij de samenwerking tussen natuur- en landschapsorganisaties, de waterschappen en de landbouworganisaties, waaronder ZLTO. Onder zijn leiding groeide het Brabants landschap uit tot een landelijk toonaangevende organisatie die ruim 18.000 hectare natuur in Brabant beheert: van oost tot west. De organisatie wordt gesteund door zo'n dertigduizend beschermers.


Van Gogh Nationaal Park

Een van de dingen waar Baan trots op is, zo zei hij een jaar voor zijn afscheid in een interview in Nieuwe Oogst, is de oprichting van het Van Gogh Nationaal Park. Dat is een samenwerking tussen bijna vijftig Brabantse partners die zich inzetten voor een mooie, gezonde en groene leefomgeving. Gemeenten, waterschappen, natuur-, landbouw- en streekorganisaties zetten zich onder meer in voor een vitaal boerenland, een toeristische regio, een topnatuur en groen dat doorloopt in steden en dorpen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer