Gewasbescherming en zoetwater op netvlies Kamerlid Derk Boswijk

CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk bracht vrijdag een bezoek aan de Zeeuwse agrarische sector. Hij liet zich in Nisse en Ovezande bijpraten over onder meer gewasbeschermingsmiddelen en zoetwater.

Gewasbescherming+en+zoetwater+op+netvlies+Kamerlid+Derk+Boswijk
© Anton Dingemanse

De nieuwbakken politicus zit sinds de verkiezingen in maart van dit jaar voor het CDA op het Haagse pluche. Boswijk heeft zowel de portefeuille landbouw als defensie onder zijn hoede.

Boswijk heeft geen agrarische achtergrond, zowel niet qua thuissituatie als opleiding. Om zijn kennis over het boerenleven bij te spijkeren, probeert Boswijk elke vrijdag een boer of tuinder te bezoeken. Op uitnodiging van ZLTO was hij vrijdagmiddag achtereenvolgens te gast bij het fruitteeltbedrijf van André van 't Westeinde in Nisse en het akkerbouwbedrijf van Bas Goense in Ovezande.

In Nisse liet hij zich vooral door oud-ZLTO bestuurder Rinus van 't Westeinde en ZLTO bestuurder Joris Baecke bijpraten over het huidige middelenbeleid in de fruitteelt en over het belang van de beschikbaarheid van zoetwater. Ook de inzet van hagelnetten voor bescherming van het fruit, en de voor- en nadelen daarvan, kwam ter sprake.


Geen beloftes

Daarna toog het gezelschap naar het bedrijf van akkerbouwer Bas Goense. Ook hier kwam het middelenbeleid, en dan vooral de knelpunten, uitgebreid aan bod.

Beloftes deed Boswijk niet. 'Maar dat kan natuurlijk ook niet', zegt Frans Geijs, die als relatiemanager bij ZLTO het werkbezoek op poten zette. 'Boswijk zei dat hij de onderwerpen die besproken zijn mee zou nemen naar Den Haag. En we gaan hem het Masterplan Zoetwater Zeeland opsturen. Dan kan hij nog eens rustig nalezen wat de agrarische sector wenst op dat gebied.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer