Fontane+zorgt+voor+beleving+op+aardappelmarkt
Nieuws
© Agrico

Fontane zorgt voor beleving op aardappelmarkt

Toenemende interesse voor partijen Fontane brengt eindelijk enige marktwerking terug in de aardappelhandel.

Dit stelt De Vries & Westermann op zijn website. Volgens de beursmakelaar is het aanbod van Fontane beperkt en zijn meerdere verwerkers in de markt voor aankoop van vrij product. De belangstelling zorgt voor een vaste stemming en iets meer beleving op de aardappelmarkt dan de voorgaande vijf maanden.

Voor Fontane wordt momenteel tot 1 euro per 100 kilo meer geboden dan blijkt op basis van de officiële noteringen, beweert De Vries & Westermann. In Nederland noteert PotatoNL al wekenlang een prijsniveau van 3 tot 3,50 euro per 100 kilo voor het populaire fritesras.

Frisse wind

De Vries & Westermann vindt het moeilijk inschatten of de frisse wind dankzij Fontane ook andere rassen meezuigt op de aardappelmarkt. Wel is er duidelijke interesse van schilbedrijven voor Bintje met zeer goede bakkwaliteit. Bij veel verwerkers echter zijn de voorraden nog steeds groot en worden vooral contractuele aardappelen afgeroepen.

De EEX-termijnmarkt in Leipzig opende gisteren met een notering van 5,80 euro per 100 kilo voor het aprilcontract van fritesaardappelen. Daarmee is de notering zeker 0,60 euro hoger dan aan het begin van de week. De geldende EEX-Potato Index is deze week verhoogd met 10 cent tot 4,10 euro per 100 kilo. Het duurt nog zo'n vijf weken tot de afhandeling van het aprilcontract voor aardappelen van oogst 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer