Roemeense graanproductie sinds 2007 verviervoudigd

De graanproductie in Roemenië is sinds de toetreding in de Europese Unie (EU) in 2007 verviervoudigd. De oogst zou dit jaar kunnen toenemen tot 34,16 miljoen ton, meldt dienstverlener Casa de Trading a Fermierilor (Farmers' Trading House).

Roemeense+graanproductie+sinds+2007+verviervoudigd
© Twan Wiermans

Het land had de afgelopen jaren weinig last van droogte, waardoor graantelers voldoende water beschikbaar hadden voor hun gewassen. Roemenië beschikt sinds dat het land lid is van de EU over veel technologie.

Dat heeft akkerbouwers geholpen om de kwaliteit en opbrengst van de oogst te kunnen verbeteren. Schattingen voor de komende jaren laten zien dat de productie van graan nog verder kan toenemen en in 2030 een niveau van meer dan 40 miljoen ton kan bereiken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  50 %
 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
Meer weer