Smithfield Romania wil varkensproductie verdubbelen

Varkensvleesproducent Smithfield Romania wil de jaarlijkse productie verdubbelen naar 2,3 miljoen varkens. De grootste varkensvleesproducent in Roemenië wil daarmee inspelen op de markt. Het aanbod uit andere landen slinkt volgens het bedrijf als gevolg van Afrikaanse varkenspest.

Smithfield+Romania+wil+varkensproductie+verdubbelen
© Pixabay

Smithfield Romania is onderdeel van het Amerikaanse Smithfield Foods, wat weer volledig in handen is van de Chinese WH Group. De Roemeense tak bezit momenteel 47 varkenshouderijen met meer dan 2.300 werknemers, meldt Ziarul Financiar.

Smithfield Romania heeft een geïntegreerde keten tot en met de verwerking van vers varkensvlees en -worsten. Het bedrijf rekent bij de uitbreiding op handhaving van de binnenlandse vraag. De Roemeen is met 77 kilo vlees per hoofd van de bevolking Europees kampioen varkensvlees eten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer